Als geld geen rol zou spelen

Wat als geld geen rol zou spelen

Vanochtend werd ik wakker met de vraag: zou ik hetzelfde doen wat ik nu doe als geld geen rol zou spelen? Zou ik ondernemen zoals ik nu onderneem?

Ideaal gezien, stel je voor dat onverwachts miljonair zou zijn geworden, zou ik dan andere keuzes maken die dichter bij mezelf staan, de echt ik?

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik zit gevangen in deze wereld waar geld verdienen bovenaan de lijst staat met dingen die belangrijk zijn in het leven. En daarbij doe ik dingen die ik liever niet zou willen doen onder de noemer:

Je moet hard werken voor je geld en werken hoeft niet altijd leuk te zijn.

Maar wat als geld geen rol zou spelen?

Hoe zit het met ons leven, zou dat anders zou zijn?
Welke doelen zouden we bereiken?
Wat voor soort persoon zouden we willen worden?

Natuurlijk is geld belangrijk. Natuurlijk moet er op een verantwoorde manier geld worden verdiend en besteed. Zo niet, dan lijden we.

Maar misschien is de betere vraag: wat als geld niet zo bepalend zou zijn (zoals voor veel mensen het geval is)?

Wat als we in staat waren om geld te verdienen met onze passies of onze service? Wat als we wisten dat we het konden? Wat als we dat deden? Wat zou anders zijn?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You May Also Like