Keuzes maken

Elke ochtend is het een vaste prik, ik word opgeruimd wakker en voel me vol met energie, alles is mogelijk. Mijn focus is goed, mijn hoofd is helder, ik heb er zin in.

Alles is goed

Dan neem ik mijn eerste bakkie koffie en halverwege het kopje koffie begin ik te schrijven in mijn dagboek. Ik hou van schrijven en heb het ook nodig om rust te krijgen en overzicht.

Alles is mogelijk

Nadat ik wat heb geschreven krijg ik zin in nog een kopje koffie. Ik zet nog een vers bakkie pruttelkoffie en ga verder met schrijven, ondertussen heb ik mijn MacBook al opgestart en check ik mijn mail en de statistieken van mijn affiliate inkomsten.

Dan begint het

Er is inmiddels een shift gaande in mijn hoofd. Van rust en overzicht is het naar mega energie en meteen iets willen doen gegaan. Ik weet dat alles mogelijk is, ik wil ook veel doen, logisch omdat ik een scanner ben en dat bij me past.

Maar de valkuil is dat ik van alles iets doe en nooit echt iets 100% gedaan krijg. Ik heb ooit een boek gekocht van de auteur Gary Keller wat heet The One Thing. In dit boek kun je lezen waarom het zo belangrijk is dat je je bij slechts één ding houdt in plaats van van alles een beetje.

Het probleem is dat ik dat gewoonweg niet kan/ wil kiezen omdat ik mega nieuwsgierig ben en in alles wel een uitdaging en of mogelijkheden zie.

Omdat ik van de boeken ben en vooral van de boeken ben die je iets kunnen leren over jezelf ging ik op zoek naar een boek wat iets vertelde over mensen die net zoals ik geen keuze kunnen maken en van alles willen doen.

Mijn oog viel op een boek van Barbara Sher genaamd Refuse to Choose een boel voor mensen die veel interesses hebben maar ook succes willen krijgen.

Het heeft een naam

Er ging een wereld van herkenning en erkenning voor me open toen ik het boek ging lezen. Wat ik had heeft een titel. Mensen zoals ik hebben een naam: scanners. Het is een zegen om een scanner te zijn. Niets is zo mooi als nieuwsgierigheid en interesse in nieuwe dingen hebben. Willen leren, heel veel willen leren.

Het boek leert je in te zien dat het ok is om veel interesses te hebben maar het leert je ook om niet aan alles meteen toe te geven. Want dat is vaak het probleem van een scanner die nog niet geleerd heeft hoe je me die jonge puppie houding om moet gaan.

Ik ben een scanner

Ik begreep mezelf nu een stuk beter, ik snapte mijn onverzadigbare interesse en wist dat het geen vloek maar een zegen is. Maar ik kreeg het maar niet onder de knie om de vele interesses te beteugelen in slechts One Thing only.En dan ben je 5 jaar fulltime werken verder met van alles doen maar je hebt niet het succes wat je wilde en je kijkt in je portemonnee en je krijgt tranen in je ogen, niet van geluk maar van pure misère.

Op dat moment besef je je dat het misschien toch beter is dat je gaat leren om je in ieder geval voor een langere periode aan één ding te verbinden zodat je ook eens een keer het gevoel van succes krijgt van een geslaagd project wat je meer dan voldoende geld oplevert om goed van te kunnen leven.

Misschien toch één ding?

Vanochtend was het weer zover.. ik begon zo rustig, helder en met een blanco canvas, maar als snel betrapte ik me er op dat ik weer met drie verschillende potentiële succesvollen projecten bezig was die ik meteen wilde opstarten, dat terwijl er nog tientallen niet afgemaakt projecten liggen.

  • Ik weet dat ik van alle projecten een succes kan maken.
  • Ik weet dat ik van al die projecten een welgemeend interesse heb.
  • Ik weet dat ik succesvol wil worden, in eerste instantie voor het geld..
  • Maar ik weet ook als ik zo door ga dat ik er niet kom.

Ik moet een keuze maken

Ik moet kiezen voor slechts één ding waar ik goed in ben, wat me geen moeite kost, wat ik leuk vind om te doen, wat het best bij mijn innerlijk ik past. Pas dan zal ik succes kennen. Pas dan zal mijn portemonnee tjokvol zitten met het zilver wat ik verdien.

Het word tijd dat ik de balans ga opmaken en eindelijk mezelf wat rust gun door te kiezen voor slechts één ding. De vraag is af ik dat kan, wil en of toelaat.

 

Share This Story

Ik Ben

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You May Also Like