Wat als alles altijd in mijn voordeel zou werken?

Het is raar maar waar.. Mensen, over het algemeen, kijken meer naar wat er niet goed gaat dan wat er wel goed gaat. Wat we allemaal willen is welvaart, voorspoed, succes en geluk. Sommige mensen hebben het en andere niet. Wat maakt dat de ene mens het wel heeft en de andere niet of nauwelijks?

Ik weet ik het inmiddels wel een beetje

Ik behoor tot de categorie mensen die over het algemeen het moeilijk heeft en worstelt met zaken als welvaart, voorspoed, succes en geluk. En het is pas iets van de laatste tijd dat ik een beetje begin te begrijpen waar het aan ligt dat ik daar zoveel moeite mee heb en wat ik er aan kan doen.

Het zijn niet de omstandigheden

Je moet weten dat ik uit een kansarm gezin kom met veel persoonlijke ellende en met slecht omstandigheden op allerlei gebied. Dat maakt dat je al begint met een handicap. Maar het zijn niet zozeer de omstandigheden alsook de slechte start die ik heb gekend wat maakt dat ik heel mijn leven al heb geworsteld met welvaart, voorspoed, succes en geluk.

Het is je mindset die het verschil maakt

Het lullige is dat je mindset in eerste instantie wordt gevormd door wat je hebt meegemaakt. De kunst is ervoor te zorgen dat je state of mind goed is voordat je iets gemanifesteerd krijgt. Als je positief denkt dan krijg je positieve dingen op je pad. Denk je negatief dan zal dat op je pad komen.

Als het zo simpel is waarom is het dan zo moeilijk?

Je wordt gevormd door hoe je denkt. Hoe langer je een bepaalde manier van denken aanhoudt des te meer het een patroon (paradigma) wordt. Ikzelf dacht veelal negatief en ging uit bescherming voor mezelf altijd van het ergste uit. Door zo te denken kreeg ik het ook zo op mijn pad. Je krijgt wat je denkt tenslotte. Vijf jaar geleden besloot ik dat ik het anders wil en ging ik op zoek naar welvaart, voorspoed, succes en geluk.

Het veranderen van je aangeleerde denkpatronen

Ik wist dat ik moest veranderen want wie ik was en hoe ik me voelde wat niet wie ik wilde zijn. Ik had een diep verlangen wat wil dat ik gelukkig ben en succesvol. Dat gevoel is sterker dan de aangeleerd patronen die ik in stand hield. Maar ja, dan moet je actie ondernemen. Waar begin je dan? Ik wist toen nog niet wat ik nu weet.

Het is goed om te weten wat je wilt

Er volgden een reeks van processen waar ik door ben gegaan met veel teleurstellingen en wanhoop. Ik begreep nog steeds niet waar het aan lag waarom het maar niet wilde lukken. En toch zette ik door. Opgeven was geen optie. Ik was gemotiveerd omdat ik niets meer had te verliezen. Mensen om me heen zagen me worstelen en sommige dachten mijn te helpen door te vragen of ik er wel mee door zou moeten gaan omdat het al zo lang duurde en ik nog steeds niet kreeg wat ik wilde.

Ik sterf nog liever dan ik opgeef

Als je zo’n diep verlangen in je hart hebt als ik om eindelijk jezelf te kunnen zijn/ worden dan is opgeven geen optie en is er geen weg terug.

Bekijk hieronder de video en mijn boeken tip van deze post:

Mini Habits – Smaller Habits, Bigger Results

Minder gewoontes, meer resultaten

 

In deze post heb ik het boek Mini Habits uitgelicht omdat ik weet als geen ander dat als je wilt veranderen van iets wat je al heel lang in stand hebt gehouden dat je kleine stapjes per dag moet nemen om de opgebouwde paradigma’s te doorbreken.

Bestel het boek Mini Habits

Koop bij bol.com

Welvaart, voorspoed, succes en geluk

Er zijn heel veel boeken over welvaart, voorspoed, succes en geluk. Ik heb hieronder een kleine greep neergezet uit wat ikzelf goede boeken vind die je kunnen helpen (begrijpen) (leren) wat het is wat het maakt dat ook jij meer welvaart, voorspoed, succes en geluk in je leven kunt krijgen.

The One Thing

Lees meer / kopen

Think & Grow Rich

Lees meer / kopen

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You May Also Like